SENSORY TOY MAKERSPACE

În cadrul proiectului ”Sensory Toy Makerspace” am creat două prototipuri de camere senzoriale: camera de relaxare, cu imagini animaliere numită și camera naturală, și camera de activare, populată cu animale imaginare, create de artstul vizual Mihaela Șchiopu.

Pentru acestea am creat nouă prototipuri de obiecte și jucării multisenzoriale. Designul acestora a fost realizat de o echipa coordonata de Mihaela Schiopu. Prototipurile sunt realizate din lemn, piele, materiale textile, magneți, mase plastice, leduri, metale, sticlă, uleiuri esențiale, noi tehnologii și sunt adaptate nevoilor beneficiarilor. Obiectele au fost testate la secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic București și la Cuib after-school.

Prototipurile pentru obiectele terapeutice multisenzoriale create sunt făcute să stimuleze unul sau mai multe simturi și se adresează persoanelor cu autism, cu tulburari de integrare senzoriala, deficiente multisenzoriale, boli cronice, dizabilitati locomotorii si/sau intelectuale.

În vederea creării unor obiecte din piele, echipa a clabora cu Romi Vasilache și Boohoohoo Handmade Leather Design. Copiii de la Cuib after-school și-au făcut micile lor proiecte cu resturile care rezultau din procesul de producție și au învățat să folosească unele dintre echipamente (pistol de lipit, traforaj, mașina de cusut).

Au fost create nouă prototipuri de obiecte senzoriale. Este vorba de: poteca senzorială, panourile tactile, căciulile drama-therapy, rainstick (instrument muzical de relaxare), perna care te îmbrățișează și perna de sprijinire a genunchilor. În plus am creat un covor-lampă, o instalație muzicală interactivă și marionete din piele.

IMG_6211

— Pernă uriașă de sprijin

PERNĂ DE SPRIJIN

Pernă uriașă de sprijin realzată din materiale naturale și cu umplutură superball certificată ISO.

koala genunchi

— Pernă de sprijin genunchi

PERNĂ DE GENUNCHI

Pernă de genunchi pentru șederi îndeplungate în pat. Realizată dn materiale moi cu umplutură superball certificată ISO și inserții de piele, pictată manual de artistul vizual Mihaela Șchiopu.

Lup6

— NOBONOBO-SENSORIAL DESIGN

PERNĂ DE SPRIJIN

Pernă de sprijn din piele și blană, cu imagini animaliere redate fidel, pictată manual de artistul vizual Mihaela Șchiopu.  

CAMERA SENZORIALĂ NATURALĂ

Cameră senzorială naturală, cu imaginar animalier. Materiale folosite: piele, lână, lemn. Creații realizate de artistul vizual Mihaela Șchiopu.

— Camera senzorială naturală

— Camera senzorială naturală-detaliu.

— Camera senzorială naturală populată de copii

— Camera senzorială naturală-perne pictate de artistul vizual Mihaela Șchiopu